Nordens ledande SaaS-leverantör för fastighetsägare

Momentum är sedan juni 2022 en del av Aareon Group.  I och med sammanslagningen går Aareon Nordic in under varumärket Momentum.

Momentums fastighetssystem Momentum Fastighet är den framtida plattformen för fastighetsägare med fokus på bostäder och kommuner.

Samtliga Aareons bostads- och kommunkunder har möjlighet att uppgradera till Momentum Fastighet.

Varmt välkommen till Momentum!

Varför Momentum Fastighet?

100% molntjänst

Momentum Fastighet är ett SaaS-system vilket betyder att det ligger helt och hållet i molnet. Du som kund behöver inte installera något lokalt och alla uppdateringar sker automatiskt.

Allt användaren behöver är en webbläsare. Det betyder att det är lika enkelt att arbeta på distans som från kontoret.

 

Lätt att använda

Vi har lagt mycket tid på att göra vårt system så lättanvänt som möjligt. Det gör att det går snabbt att lära sig och är roligt att arbeta med.

För hyresgäster finns mobilanpassade Mina Sidor som gör det enkelt att göra sina ärenden på språng. För medarbetare på fältet finns vår web-app.

 

Vi finns här för dig!

Momentums support får år efter år högsta betyg av våra kunder. Just nu ger 96,3 % av våra kunder tummen upp efter varje kontakt med oss!

För att stötta våra kunder att komma igång och använda systemen på bästa sätt finns våra Customer Success-team. De är experter på våra produkter och förstår hur fastighetsbolag arbetar.

Vad tycker kunder som uppgraderat från Aareon till Momentum?

Det var hög tid för oss att byta system och det visade sig att valet var enkelt - Momentum var helt överlägset i modernitet och användarvänlighet.

Staffan Hummerhielm, ekonomichef Vänersborgsbostäder

Momentum var den enda leverantör som kunde tillgodose alla våra krav som vi ställde på ett nytt fastighetssystem. Redan då vi gjorde vår omvärldsanalys så verkade Momentum Fastighet vara det smidigaste och enklaste.

Charlotte Génetay, Utvecklingsledare Tjörns Bostads AB

Vi valde Akribi och Momentum för att de erbjöd precis det vi var ute efter, lättanvända system med stora möjligheter till automatisering.

Jessica Eliardsson, vd Östhammarshem

Uppgradera nu - få offert och avtalsförslag direkt

Momentum tillämpar ett kösystem där nya kunder tilldelas en slot för införande så snart avtalet har signerats. För dig som vill komma igång så snabbt som möjligt finns möjligheten att få en offert och avtalsförslag direkt, allt du behöver göra är att fylla i formuläret.

Förutom att du får första lediga köplats ger vi de första tio som uppgraderar till Momentum Fastighet ett förmånligt erbjudande.  

Ekonomisystem integrerat med fastighetssystemet

Momentum och Akribi samarbetar kring en paketering som bygger på en gemensam integration mellan våra fastighets- och ekonomisystem.

Med hjälp av öppna API:er kan vi erbjuda en helhetslösning som gör det enkelt för fastighetsägare att få ut det mesta av båda systemen, utan att behöva ansvara för tekniken.

Nyfiken på Akribi och vår integration? Läs mer på Akribis webbplats.

 

Webinar med Momentum & Akribi

Vill du se en live-demo av Momentum Fastighet och Akribis ekonomisystem?

Vi har skapat en webbinarserie där våra experter visar styrkan i våra respektive system och möjligheterna med en integrerad helhetslösning. Välj bland sex olika tillfällen under hösten!

Jag vill boka plats!

Momentum Energi - För energiuppföljning och analys av energidata

Momentum Energi är ett energiuppföljningssystem som samlar in och strukturerar kvalitetssäkrad energidata från alla typer av datakällor.

Datan bearbetas och visualiseras för analys och uppföljning. På så sätt kan du sänka dina fastigheters energianvändning och få kontroll på dina kostnader. Snabbt och enkelt!

Till Momentum Energi

Vill du veta mer eller få en anpassad demo: 

Jag vill ha rådgivning

Andreas Kahr är försäljningschef och svarar på övergripande frågor. 

Välj en tid som passar dig

Jag vill ha en demo

Robert Wikblom är kundansvarig för västkusten och Skåne.

Välj en tid som passar dig

Jag vill ha en demo

Tomas Sjögren är kundansvarig för norra Sverige och östkusten.

Välj en tid som passar dig

Jag vill ha en demo

Henrik Schött är kundsansvarig för kunder med fler än 5000 bostäder.

Välj en tid som passar dig

Vanliga frågor & svar


Att uppgradera till Momentum Fastighet

Hur går en uppgradering till?

Vi har gedigen erfarenhet av att uppgradera kunder från Xpand till Momentum Fastighet. Så snart vi har ett signerat avtal tilldelas ni en plats i vår implementeringskö av er kundansvarige hos Momentum. Det är ni som kommer att ha kontakt löpande under tiden från avtal fram till uppstart av implementeringen. När projektet närmar sig blir ni kontaktade av en projektledare från Momentum som tillsammans med er sätter upp en projektplan och hanterar all kommunikation med vår leveransavdelning. Efter avslutat projekt får ni tillgång till ett customer success-team som ser till att ni kommer igång och arbetar så smart som möjligt i vår plattform. 

Vad får vi med från gamla systemet när det gäller exempelvis underhåll, ordrar mm?

Vi har en beprövad konverteringsmetodik som tar med aktuell och relevant/historisk data kopplat till fastighetsstrukturen, avtal och kunder. En avgränsning är att vi inte tar med reskontra och historiska betalningar.

Hur snabbt kan vi få uppgradera till Momentum?

Så snart ni ert avtal är underskrivet tilldelas ni en köplats. Vi implementerar alla i enlighet med det kösystem som är upprättat.


Hur fungerar SaaS (Software-as-a-Service)?

Vad innebär SaaS och vad är skillnaden mot licens?

SaaS är en engelsk förkortning för Software as a Service. Lite förenklat betyder det att ni får er mjukvara levererad som en tjänst. I en SaaS-modell betalar man en månatlig avgift så länge man nyttjar systemet. Support, underhåll, drift och fritt antal användare ingår i den avgiften. Det gör att ni får en transparent prissättning som inte ger oväntade kostnader. Alla uppgraderingar i plattformen sker i molnet och levereras var 6-8 vecka till alla kunder.

Var driftar Momentum sin data fysiskt?

All vår data ligger fysiskt lagrad i Sverige genom Iver AB är som vår helhetsleverantör av drift till våra system. Genom rätt teknikval, hög kompetens och aktiv bemanning dygnet runt kan Iver förebygga och förhindra incidenter samt erbjuda en garanterad tillgänglighet i den nivå som våra kunders verksamhet kräver


Prismodell

Vad kostar Momentum Fastighet?

Prissättningen baseras på antal hyresobjekt och/eller förvaltad lokalyta (kvm). Antal användare, uppgraderingar etc ingår i den månatliga SaaS-avgiften.

Den största delen av funktionaliteten ingår i plattformen. Till det finns ett antal tilläggsprodukter som även i sin tur prissätts utifrån ovanstående.

Användarlicenser- blir det samma kostnad per licens i Momentum Fastighet som i Xpand?

Ni har fritt antal användare i Momentum Fastighet. Prissättningen baseras på antal hyresobjekt och/eller förvaltad lokalyta (kvm).


Vilka ekonomisystem fungerar med Momentum?

Varför framhåller ni Akribi som ekonomisystem?

Det är upp till varje kund att välja vilket ekonomisystem ni vill arbeta med och integrera med Momentum. Akribi är den leverantör som aktivt valt att integrera djupare med Momentum Fastighet och som även de har en modern teknisk plattform. Vårt samarbete har utvecklats genom åren och framförallt gällande gamla Aareon-kunder som blivit oerhört nöjda med sitt byte till våra lösningar.

Vilka ekonomisystem kan integrera med Momentum Fastighet?

Våra kunder använder de allra flesta ekonomisystem som finns på marknaden. Det är upp till varje kund att välja vilket ekonomisystem ni vill arbeta med och integrera med Momentum.