100% molntjänst

Momentum Fastighet är ett SaaS-system vilket betyder att det ligger helt och hållet i molnet. Du som kund behöver inte installera något lokalt och alla uppdateringar sker automatiskt.

Allt användaren behöver är en webbläsare. Det betyder att det är lika enkelt att arbeta på distans som från kontoret.

 

Lätt att använda

Vi har lagt mycket tid på att göra vårt system så lättanvänt som möjligt. Det gör att det går snabbt att lära sig och är roligt att arbeta med.

För hyresgäster finns mobilanpassade Mina Sidor som gör det enkelt att göra sina ärenden på språng. För medarbetare på fältet finns vår web-app.

 

Vi finns här för dig!

Momentums support får år efter år högsta betyg av våra kunder. Just nu ger 96,3 % av våra kunder tummen upp efter varje kontakt med oss!

För att stötta våra kunder att komma igång och använda systemen på bästa sätt finns våra Customer Success-team. De är experter på våra produkter och förstår hur fastighetsbolag arbetar.

LIVE-DEMO

Boka en produktdemo!

Se hur Momentums plattformar hjälper er effektivisera och automatisera fastighetsförvaltning och energiuppföljning. Oavsett om ni är ett bostadsbolag, lokalförvaltare eller kommuner.

Välj bland mängder av live-demotillfällen där vi visar våra produkter och du har möjlighet att ställa frågor till våra experter.

Jag vill boka demo

Vad tycker kunder som uppgraderat från Aareon till Momentum?

Det var hög tid för oss att byta system och det visade sig att valet var enkelt - Momentum var helt överlägset i modernitet och användarvänlighet.

Staffan Hummerhielm, ekonomichef Vänersborgsbostäder

Momentum var den enda leverantör som kunde tillgodose alla våra krav som vi ställde på ett nytt fastighetssystem. Redan då vi gjorde vår omvärldsanalys så verkade Momentum Fastighet vara det smidigaste och enklaste.

Charlotte Génetay, Utvecklingsledare Tjörns Bostads AB

Vi valde Akribi och Momentum för att de erbjöd precis det vi var ute efter, lättanvända system med stora möjligheter till automatisering.

Jessica Eliardsson, vd Östhammarshem

Nytt koncept för införande

95 tkr

fast avgift för
uppgraderingen

2 mån

projekttid
för införande

1 produkt

Momentum
Fastighet Standard

Uppgradera nu - få offert och avtalsförslag direkt

För dig som vill komma igång så snabbt som möjligt finns möjligheten att få en offert och avtalsförslag direkt, allt du behöver göra är att fylla i formuläret.

 

Ekonomisystem integrerat med fastighetssystemet

Momentum och Akribi samarbetar kring en paketering som bygger på en gemensam integration mellan våra fastighets- och ekonomisystem.

Med hjälp av öppna API:er kan vi erbjuda en helhetslösning som gör det enkelt för fastighetsägare att få ut det mesta av båda systemen, utan att behöva ansvara för tekniken.

Nyfiken på Akribi och vår integration? Läs mer på Akribis webbplats.

 

Momentum Energi - För energiuppföljning och analys av energidata

Momentum Energi är ett energiuppföljningssystem som samlar in och strukturerar kvalitetssäkrad energidata från alla typer av datakällor.

Datan bearbetas och visualiseras för analys och uppföljning. På så sätt kan du sänka dina fastigheters energianvändning och få kontroll på dina kostnader. Snabbt och enkelt!

Till Momentum Energi

Vanliga frågor & svar


Att uppgradera till Momentum Fastighet

Hur går en uppgradering till?

Det är enkelt att uppgradera till Momentum Fastighet.

Vår införandemodell ger dig som fastighetsägare stort inflytande över både import av data och hur snabbt ni vill komma igång. Några av fördelarna med vår modell är att

  • Vi gjort systemet så startklart som möjligt genom att plattformen levereras med standardkonfiguration som bygger på best practice.
  • Momentum Fastighet har paketerade tjänster för bland annat tryckeri (inklusive efaktura, Peppol och Kivra), operatör, kreditkontroll och signering/verifiering vilket minskar komplexiteten i införandet.
  • Ni får tillgång till Momentum Fastighet direkt vid projektstart vilket gör att ni från start kan börja lära er hur allt fungerar.

När projektet är klart tar vår customer success över för att se till att ni kommer igång med att använda plattformen optimalt.

Vad får vi med från gamla systemet när det gäller exempelvis underhåll, ordrar mm?

Det första som sker i införandemodellen är att vi ska genomföra en grundimport av data till Momentum Fastighet.

Under grundimporten kommer ni att exportera data till Excel med hjälp av exportfunktioner i Xpand. Efter detta kvalitetssäkrar ni ert data och lägger in det i våra importmallar. Utifrån ert underlag importerar vi sedan data till Momentum Fastighet. Detta betyder att ni har full kontroll över vilken data som ni väljer att ta över och det är en stor möjlighet att säkerställa god datakvalité.

Importmallarna är designade för att vara enkla att använda och fylla i. De täcker grundläggande data för fast struktur (bolag, bostadsområden, fastigheter, byggnader, trapphus, tvättstugor, hyresobjekt) samt dynamisk struktur (underhåll, avtal, kunder).

Vi rekommenderar att avvakta med att importera historik och data som inte används dagligen eftersom det minskar komplexiteten och gör det enklare att komma igång. Skulle ni ha data som inte täcks av våra importmallar så är det något vi kan titta på efter uppgraderingen under customer success.

Hur mycket tid behöver vår personal sätta av?

Detta är generellt svårt att svara på eftersom er insats till stor utsträckning beror på till exempel storleken på ert bolag, er personals förkunskaper och datakvalité. Modellen för uppgraderingen är två månader i sin utgångspunkt och beroende på fas varierar er projektgrupps insats. Vi rekommenderar att ni har en projektgrupp som består av en projektledare samt en projektdeltagare per område hyresadministration, teknisk förvaltning samt uthyrning/mina sidor.

Projektledaren bör avsätta upp till 80% av sin arbetstid under grundimporten för att ha god tid att exportera, städa och sammanställa data i våra importmallar. Denna del av modellen är ca 3 veckor lång i sin utgångspunkt.

Projektdeltagarna bör avsätta lite eller ingen tid under grundimporten men sedan upp till 80% av sin arbetstid under fasen för att validera och komplettera standarduppsättningen. Denna del av modellen är ca 3-4 veckor lång i sin utgångspunkt.

Hur snabbt kan vi komma igång och uppgradera till Momentum?

Så snart ni ert avtal är underskrivet kommer vi att kontakta er för att planera in projektstart.


Hur fungerar SaaS (Software-as-a-Service)?

Vad innebär SaaS och vad är skillnaden mot licens?

SaaS är en engelsk förkortning för Software as a Service. Lite förenklat betyder det att ni får er mjukvara levererad som en tjänst. I en SaaS-modell betalar man en månatlig avgift så länge man nyttjar systemet. Support, underhåll, drift och fritt antal användare ingår i den avgiften. Det gör att ni får en transparent prissättning som inte ger oväntade kostnader. Alla uppgraderingar i plattformen ingår och sker i molnet.

Var driftar Momentum sin data fysiskt?

All vår data ligger fysiskt lagrad i Sverige genom Iver AB är som vår helhetsleverantör av drift till våra system. Genom rätt teknikval, hög kompetens och aktiv bemanning dygnet runt kan Iver förebygga och förhindra incidenter samt erbjuda en garanterad tillgänglighet i den nivå som våra kunders verksamhet kräver.


Prismodell

Vad kostar Momentum Fastighet?

Prissättningen baseras på antal hyresobjekt och/eller förvaltad lokalyta (kvm). Antal användare, uppgraderingar etc ingår i den månatliga SaaS-avgiften.

Paketerade tjänster för bland annat tryckeri (inklusive efaktura, Peppol och Kivra), operatör, kreditkontroll och signering/verifiering debiteras för det ni använder.

Användarlicenser- blir det samma kostnad per licens i Momentum Fastighet som i Xpand?

Ni har fritt antal användare i Momentum Fastighet. Prissättningen baseras på antal hyresobjekt och/eller förvaltad lokalyta (kvm).


Vilka ekonomisystem fungerar med Momentum?

Varför framhåller ni Akribi som ekonomisystem för bostadsbolag?

Det är upp till varje kund att välja vilket ekonomisystem ni vill arbeta med och integrera med Momentum. Akribi är den leverantör som aktivt valt att integrera djupare med Momentum Fastighet och som även de har en modern teknisk plattform. Vårt samarbete har utvecklats genom åren och framförallt gällande gamla Aareon-kunder som blivit oerhört nöjda med sitt byte till våra lösningar.

Vilka ekonomisystem kan integrera med Momentum Fastighet?

Våra kunder använder de allra flesta ekonomisystem som finns på marknaden. Det är upp till varje kund att välja vilket ekonomisystem ni vill arbeta med och integrera med Momentum Fastighet via SIE-fil. 


Nordens ledande SaaS-leverantör för fastighetsägare

Momentum är sedan juni 2022 en del av Aareon Group.  I och med sammanslagningen gick Aareon Nordic in under varumärket Momentum.

Momentums fastighetssystem Momentum Fastighet är den framtida plattformen för fastighetsägare med fokus på bostäder och kommuner. 

Drift, support och underhåll av Xpand upphör 31 december 2025. Samtliga Aareons bostads- och kommunkunder har möjlighet att uppgradera till Momentum Fastighet.

Kontakta oss