Aktuellt från Momentum

Digitalisering 3 min

AI fortsätter accelerera – fastighetsbranschen halkar efter

För drygt ett år sen konstaterade vi att AI stod högt på agendan hos fastighetsägare och att företagen slogs om att vara först med att få ut nya tillämpningar. Nu visar en rapport att fastighetsbranschen halkat efter när det gäller AI-investeringar.

Läs mer
Fastighetssystem 2 min

Rekordsnabbt införande när Förbo bytte till Fastighet Uthyrning

Med omkring 6 000 lägenheter fördelade i göteborgsregionen och en bostadskö på hela 127 000 personer är uthyrningen en central del av Förbos verksamhet.

Läs mer
Karriär 3 min

Möt Niklas – teamchef på Momentum

Det har hunnit gå lite mer än tre år sedan Niklas Hjertén steg in på Momentums kontor i Falun för första gången som nyexaminerad systemutvecklare. I det här inlägget får du veta mer om varför det är kul att ägna dagen åt att leta ”problem” och vilka utmaningar du ställs inför som ny på en arbetsplats, direkt efter högskolan.  

Läs mer
Fastighetssystem 2 min

Sävebo tar med sig fastighetssystemet ut på fältet

När Sävebo gick från Xpand till Momentum Fastighet var en önskan att alla i organisationen skulle kunna använda sig av systemet utan att behöva fördjupa sig i avancerade funktioner. Dessutom behövdes ett fastighetssystem som skulle fungera i mobilen. I Sävsjö och det som brukar beskrivas som det småländska höglandet har kommunalägda Sävebo sitt huvudkontor.

Läs mer
Jonathan Frost
Fastighetssystem 3 min

Hyresbostäder först ut att använda GraphQL för integrationer

Med omkring 10 000 lägenheter och 200 anställda är Hyresbostäder i Norrköping en organisation som hanterar en stor mängd data. När de uppgraderade från gamla versionen av fastighetssystemet tidigare i år gick de från att ha en on-premiselösning med direktåtkomst till sin databas, men utan möjligheter till moderna API-alternativ, till en helt molnbaserad miljö.  

Läs mer
Energiuppföljning 2 min

Krav på energieffektivisering av befintliga byggnader skapar nya utmaningar

Tidigare i höst publicerades en reviderad version av energieffektiviseringsdirektivet i EU:s officiella tidning. Publiceringen är sista steget i lagstiftningsprocessen och inleder vad som redan har beskrivits som en ny era för energieffektivitet inom Europeiska Unionen. Men vad har detta för konsekvenser för fastighetsägare? 

Läs mer

Vill du ha fler
nyhetsuppdateringar?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för det senaste från bloggen, nyheter i våra produkter och kommande events.