Nöjdare hyresgäster och enklare förvaltning

Med vårt lättanvända fastighetssystem kan du optimera kommunens fastighetsförvaltning och se till att era byggnader används på ett sätt som är både smart och hållbart.

Vi hjälper dig gärna att komma igång.

Snabbt att lära sig

Med vår plattform får du avancerad funktionalitet som är enkel att använda oavsett teknisk bakgrund. Behörighetsstyrning ger dig den information du behöver inom ditt ansvarsområde.

Smart uthyrning och inhyrning

Våra funktioner för hantering av inhyrda och uthyrda objekt, med automatiska påminnelser om kontraktstider och övervakning av hyresavtal, gör det smidigt att hålla sig uppdaterad.

Ett tryggt val

Vi fokuserar inte bara på dagens utmaningar utan även på framtidens behov. Systemet uppdateras regelbundet med ny funktionalitet utifrån best practice. Vi ser dessutom till att all fastighetsdata hanteras säkert.

Med Momentum kan du…

Jobba smart med ärenden

Använd våra färdiga mallar eller skapa egna ärendetyper och formulär. Du sätter enkelt upp arbetsflöden för t.ex. felanmälan, besiktningar och ronderingar som ser till att rätt information samlas in.

Ha dialog med hyresgäster

Informationskanaler som vår meddelandetjänst (CRM) och Mina Sidor gör det möjligt för både dig och hyresgästerna att kommunicera direkt i ett ärende. Alla konversationer samlas på den gemensamma kundbilden i fastighetssystemet vilket gör att du kan följa kundens olika aktiviteter.

Även leverantörer kan kommunicera med hyresgäster på ordrar och objektbeställningar.

Skapa trivsamma miljöer med planerat underhåll

Ta hand om dina fastigheter och lokaler på bästa sätt med planerat underhåll. I fastighetssystemet finns bl.a. möjlighet att lägga in 4 500 åtgärdskoder med priser och intervall som hjälper dig bedöma vilka underhållsprojekt som ska prioriteras.

Få värdefulla insikter

Med vårt business intelligence system kan du skapa detaljerade rapporter och ta fram data för att analysera och optimera din fastighetsförvaltning. Fördjupa dig eller skaffa en bättre överblick i allt från driftskostnader till hyresintäkter och kundnöjdhet.

Integrera och utveckla på dina villkor

Våra öppna API:er ger kommuner möjlighet att skapa lösningar utefter affärsbehov. Momentum Fastighet integreras t.ex. mot alla moderna ekonomisystem via Momentums API eller senaste SIE-standard.

Frigör tid och fokus med smidiga arbetsprocesser

 

Med Momentum Fastighet kan du hantera allt från underhållsplanering och avtalsadministration till att vårda kundrelationer och följa upp ärenden. På så sätt går det snabbare och enklare att hantera driften av kommunens fastigheter.

Sänk kommunens energiförbrukning och klimatavtryck

Med Momentum Energi kan du följa energitrender, identifiera besparingar och ta fram åtgärder för att förvalta en fastighets energianvändning på bästa sätt. Med kvalitetssäkrad energidata blir det enklare för dig att driva ert miljö- och hållbarhetsarbetet framåt.

Utvalda funktioner

Momentum Fastighet hanterar alla delar av fastighetsförvaltningen. Detta är några av de funktionsområden som ingår när du väljer Momentum.

  • Hyresadministration

  • Mina Sidor

  • Teknisk förvaltning

  • Digital Signering

  • Uthyrning

  • CRM

Vi tittar närmare på våra system

Produktdemo: Momentum Fastighet för kommuner

Ett brett webinar där vi går igenom de viktigaste processerna som kommuner behöver hantera. För dig som vill veta hur ert kommun kan automatisera och effektivisera fastighetsförvaltningen på en helt SaaS-baserad plattform.

43 minuter

Produktdemo: Momentum Energi från mätvärde till analys

Ett brett webinar där vi går igenom hela processen, från insamling av mätvärden till bearbetning, analys och rapportering. För dig som vill veta hur ert fastighetsbolag kan automatisera och effektivisera ert arbete på en helt SaaS-baserad plattform.

52 minuter

Vill du veta mer om våra produkter?

Om du har frågor eller vill ha en genomgång av plattformen är du alltid välkommen att höra av dig.