Momentum släpper öppna API:er för fastighetssystemet

Momentum öppnar upp och publicerar publika API:er tillgängliga för alla som vill utveckla tjänster och integrationer mot företagets produkter. Något som krävs för att fastighetsägarna ska kunna hålla det tempo man vill i sin digitala utveckling och ta del av det växande ekosystemet av digitala tjänster.

Nu väljer Momentum att öppna upp fastighetssystemet genom att publicera sin API-dokumentation på webben. Syftet är att fastighetsägare enkelt ska kunna se vilka möjligheter som finns men också att andra aktörer inom proptech-communityn ska få möjlighet att bidra med innovation till branschen.

– Vi vill erbjuda våra kunder öppna system med nya integrationsmöjligheter, säger Richard Durlow, vd på Momentum. Därför har vi tagit initiativet att publicera vår API-dokumentation helt öppet på webben så att alla som vill kan utveckla mot oss.

Fastighetssystemet utgör ofta själva hjärtat i ett fastighetsbolag. Här hanteras många av verksamhetens viktigaste tillgångar som avtal, kunder och objekt i ett stort antal viktiga processer. I takt med att den digitala utvecklingen tagit fart har efterfrågan på att kunna använda sin data i nya sammanhang snabbt ökat. Äldre fastighetssystem har haft svårt att hänga med i utvecklingen och många fastighetsbolag har känt sig inlåsta och inte kunnat hålla det tempo man velat i sin digitala utveckling.

– Vi hoppas att det här initiativet ska ge möjlighet för våra kunder att snabbare kunna röra sig framåt i sin digitaliseringsresa, säger Gustav Bouvin, affärsområdeschef. Vi tror att det på sikt kan leda till ett starkare ekosystem av digitala tjänster vilket är en fördel för både fastighetsägare, hyresgäster och branschen i stort.


Momentum PM API är ett webb-API med möjligheter att både läsa och skriva data till fastighetssystemet Momentum PM. Det kan användas av kunder och leverantörer för att koppla nya tjänster mot fastighetssystemet.
Se API-dokumentationen på:
docs.momentum.se­


För mer information, kontakta:

Richard Durlow, vd Momentum Software
E-post: richard.durlow@momentum.se
Mobil: 070-922 12 35

För mer information, kontakta:

Gustav Bouvin, affärsområdeschef
E-post: gustav.bouvin@momentum.se
Mobil: 070-460 70 77