2 min

Möt Madeléne Blommé, systemutvecklare och testare på Momentum

Publicerad 8 juni 2021
Författare

"Det bästa med mitt jobb är variationen i arbetsuppgifter och att jag får vara med att utveckla och förbättra våra produkter. "

Madeléne Blommé

Systemutvecklare & testare, Momentum

I det här blogginlägget kan du läsa om Madelénes resa hos Momentum. Madeléne berättar om möjligheten att jobba med det hon brinner för – att utveckla och förbättra!

Hej Madeléne!  

Berätta gärna lite om dig själv.

– Jag heter Madeléne och jobbar som systemutvecklare och testare. Jag är intresserad av programmering vilket återspeglas i mitt yrkesval. På fritiden läser jag en hel del böcker. Jag odlar grönsaker och annat ätbart på sommarhalvåret. Jag tycker även att det är avkopplande att vara ute i naturen, vilket det blivit mycket av på sistone.

Hur länge har du arbetat hos Momentum? 

– Jag har jobbat här sedan 2008, så det har blivit några år. Jag trivs lika bra nu som då. 

Hur var det att komma in på Momentum som arbetsplats? 

– Momentum är ett trevligt och familjärt bolag vilket gör att man känner sig otroligt välkommen. Alla ställer upp om man har några nybörjarfunderingar och hjälper till om det behövs. Man känner sig som en i Momentumfamiljen på en gång.

Hur ser din nuvarande roll ut? 

– Jag är både testare och systemutvecklare och ingår i flera team. I Momentum PM4 utvecklar jag rapporter och testar själva systemet. Ibland får jag agera konsult och support så det är väldigt varierande arbetsuppgifter. Rätt nyligen gick jag även in som testare i Momentum Fastighet och som utvecklare för våra automatiska tester. 

Hur kom du in på det här spåret? 

– Jag var i tidig ålder intresserad av datorer och valde därför en högskoleutbildning som involverade programmering, trots att jag egentligen inte visste vad jag ville bli. Jag gillade känslan av att skapa egna program, tänka logiskt och att hitta de bästa vägarna kring utveckling. Så mitt val av utbildning och arbetsroll passade mig. Efter min utbildning flyttade jag till Falun och fick ett tips om att en rapportutvecklare skulle gå på föräldraledighet. Så jag hörde av mig till Momentum och på den vägen är det. 

Vad får dig att känna dig motiverad och inspirerad i din roll?

De olika rollerna och systemen jag är involverad i gör att jag ofta får skifta fokus. Det gör att arbetsuppgifterna från dag till dag är varierande och ingen dag är den andra lik. Jag drivs även av att veta att det jag utvecklar och förbättrar ger våra kunder en bättre och lättare arbetsdag. Det får jag verkligen energi av.

Något som också är inspirerande är att vi som jobbar med test mot Momentum Fastighet och Mina sidor nyligen har påbörjat utveckling av automatiska tester. Vetskapen om att det kommer att öka kvaliteten i våra produkter känns väldigt motiverande.

Sedan skulle jag även säga att ha trevliga kollegor runt omkring mig är viktigt. Det får mig att längta tills när pandemin är över så att man äntligen kan ses på kontoret igen!

Till sist – vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med mitt jobb är variationen i arbetsuppgifter och att jag får vara med att utveckla och förbättra våra produkter. Självklart i kombination med den familjära känslan och trevliga kollegor.

Mer från bloggen

Digitalisering 3 min

AI fortsätter accelerera – fastighetsbranschen halkar efter

För drygt ett år sen konstaterade vi att AI stod högt på agendan hos fastighetsägare och att företagen slogs om att vara först med att få ut nya tillämpningar. Nu visar en rapport att fastighetsbranschen halkat efter när det gäller AI-investeringar.

Läs mer
Fastighetssystem 2 min

Rekordsnabbt införande när Förbo bytte till Fastighet Uthyrning

Med omkring 6 000 lägenheter fördelade i göteborgsregionen och en bostadskö på hela 127 000 personer är uthyrningen en central del av Förbos verksamhet.

Läs mer
Alban Fetahu
Fastighetssystem 3 min

Enkelhet viktigt när Höörs Fastighets AB valde att bli pilotkunder

Tillväxten är stor i det lilla skånska bysamhället Höör. Med cirka 55 fastigheter att förvalta och pågående byggnadsverksamhet för att stödja den växande befolkningen i kommunen har Alban Fetahu och hans kollegor på Höörs Fastighet AB sällan en lugn stund. 

Läs mer
Digitalisering 3 min

AI fortsätter accelerera – fastighetsbranschen halkar efter

För drygt ett år sen konstaterade vi att AI stod högt på agendan hos fastighetsägare och att företagen slogs om att vara först med att få ut nya tillämpningar. Nu visar en rapport att fastighetsbranschen halkat efter när det gäller AI-investeringar.

Läs mer
Fastighetssystem 2 min

Rekordsnabbt införande när Förbo bytte till Fastighet Uthyrning

Med omkring 6 000 lägenheter fördelade i göteborgsregionen och en bostadskö på hela 127 000 personer är uthyrningen en central del av Förbos verksamhet.

Läs mer
Alban Fetahu
Fastighetssystem 3 min

Enkelhet viktigt när Höörs Fastighets AB valde att bli pilotkunder

Tillväxten är stor i det lilla skånska bysamhället Höör. Med cirka 55 fastigheter att förvalta och pågående byggnadsverksamhet för att stödja den växande befolkningen i kommunen har Alban Fetahu och hans kollegor på Höörs Fastighet AB sällan en lugn stund. 

Läs mer

Vill du veta mer?

Om du har frågor eller vill ha en genomgång av Momentum är du alltid välkommen att höra av dig.