2 min

Möt Jenny – projektledare och teamchef på Momentum

Publicerad 30 jan. 2022
Författare

"Det jag brinner för, både i min roll på Momentum och i mitt ideella engagemang, är att jobba tillsammans med människor och hjälpa dem att utvecklas. "

Jenny Beckman

Projektledare & teamchef

I det här inlägget får vi träffa Jenny Beckman, projektledaren som brinner för att arbeta med människor och att se dem utvecklas. Här kan du läsa mer om Jennys roll på Momentum och även hennes ideella engagemang inom idrottsvärlden – som nyligen ledde hela vägen till VM.

Hej Jenny!

Berätta gärna lite om dig själv.

Jag heter Jenny och jobbar som projektledare och teamchef på Momentum. Jag bor i Falun med min sambo, min son och två katter. Vi är en aktiv familj som tycker om att träna och vara utomhus, på vintern blir det mycket skidåkning och på sommaren är vi gärna ute och åker båt. Jag har också ett engagemang som coach på CrossFit-gymmet Måndagsklubben här i Falun.

Hur länge har du arbetat på Momentum?

Jag började på Momentum i september 2019, så ungefär 2 1/2 år.

Hur var det att komma in på Momentum som arbetsplats?

Jag kommer tidigare från reklambranschen, så att börja på Momentum var en helt ny värld för mig med mycket ny kunskap att ta in. Jag blev väl omhändertagen från första stund och hade stort stöd under hela introduktionstiden, det fanns alltid någon att vända sig till när det behövdes. Möjligheten att få ta del av både våra utvecklares och konsulters kunskap i det vardagliga arbetet var väldigt värdefullt, jag lärde mig mycket den vägen.

Hur ser din nuvarande roll ut?

Min uppgift som projektledare är att ge kunden och projektet så bra förutsättningar som möjligt redan från start. Detta i form av bra planering, rätt resurser på rätt tid och plats och att sätta de rätta förväntningarna. Det är en stor investering för våra kunder att byta system, oavsett om det är en mindre eller en större kund. Ett systembyte påverkar deras vardag väldigt mycket, därför är det viktigt att kunden känner sig trygg genom hela processen.

Som teamchef så är min roll bland annat att stötta och guida våra övriga projektledare. Att ge dem rätt förutsättningar och verktyg för att de ska kunna genomföra så bra projekt som möjligt, både internt och mot kund.

Utöver ditt arbete som projektledare på Momentum är du också ordförande i Svenska förbundet för Funktionell Fitness – kan du berätta lite om hur du hamnade där?

Genom mitt engagemang som coach på Måndagsklubben har jag varit med och arrangerat en del tävlingar under åren som aktiv i klubben. Bland annat SM i Funktionell Fitness i Falun 2019, där mitt engagemang uppmärksammades av förbundet som hörde av sig och frågade om jag ville bli ordförande.

Det jag brinner för, både i min roll på Momentum och i mitt ideella engagemang, är att jobba tillsammans med människor och hjälpa dem att utvecklas.

I slutet av november 2021 anordnades VM i Funktionell Fitness i Sverige, Norrköping närmare bestämt. Du var med och arrangerade tävlingen. Hur kändes det?

Världsmästerskapet var planerat att gå i Australien i november 2021 men på grund av landets restriktioner för coronapandemin så gick inte evenemanget att genomföra. Vi fick då frågan från det internationella förbundet om vi kunde tänka oss att ta över värdskapet och hålla tävlingen här i Sverige. Och det kunde vi ju inte tacka nej till!

Vi hade fyra månader på oss att arrangera en tävling med 180 deltagare från 26 olika länder med en pandemi som envist satte käppar i hjulet. Eftersom vi har en väldigt kompetent tävlingsorganisation kände jag mig övertygad om att vi skulle lyckas, vilket vi gjorde. Resultatet blev verkligen bra.

I och med att det här är en idrott som är relativt ny så det kändes väldigt speciellt att få vara med och arrangera något så omfattande som ett VM. Det var en intensiv och omvälvande upplevelse, det kändes nästan overkligt att vi fick ihop det på så kort tid.

Nu undrar vi ju såklart, vann Sverige några medaljer?

Ja, flera! Sveriges seniorlag vann ett brons och bland juniorerna så vann sveriges pojkar i klassen 15-16 ett brons och flickorna i klassen 13-14 vann ett guld och ett brons. En av tjejerna i juniorlaget är dessutom från Falun, så det känns lite extra roligt.

Vilka erfarenheter från ditt engagemang inom idrottsvärlden tar du med dig till arbetet på Momentum?

Det jag brinner för, både i min roll på Momentum och i mitt ideella engagemang, är att jobba tillsammans med människor och hjälpa dem att utvecklas. Att pusha och driva både människor och verksamheter framåt. Så mina erfarenheter från rollen som coach är något jag tar med mig och har användning för även i mitt arbete.

Vad får dig att känna dig motiverad och inspirerad i ditt arbete?

Eftersom ett projekt är starten på en långsiktig relation med våra kunder så känns det inspirerande när man ser att kunden känner sig trygg och omhändertagen i processen. Då har vi lyckats. Som teamledare motiveras jag när det går bra för teamet och vi får ett bra resultat av vårt arbete. Jag blir tycker det är väldigt kul att se personer växa och utvecklas i sin arbetsroll och att få vara en del av det.

Till sist – Varför tycker du att man ska jobba på Momentum?

Jag upplever Momentum som ett modernt företag i framkant där man verkligen får chansen att utvecklas och ta eget ansvar. Eftersom vi har korta beslutsled har man stora möjligheter att vara med och påverka verksamheten. Det händer mycket, är högt tempo och samtidigt är man väldigt mån om sin personal och att alla ska ha det bra på jobbet. Kulturen på företaget är inkluderande, stöttande och omhändertagande. Jag kände mig som en i gänget direkt!

Mer från bloggen

Fastighetssystem 2 min

Rekordsnabbt införande när Förbo bytte till Fastighet Uthyrning

Med omkring 6 000 lägenheter fördelade i göteborgsregionen och en bostadskö på hela 127 000 personer är uthyrningen en central del av Förbos verksamhet.

Läs mer
Alban Fetahu
Fastighetssystem 3 min

Enkelhet viktigt när Höörs Fastighets AB valde att bli pilotkunder

Tillväxten är stor i det lilla skånska bysamhället Höör. Med cirka 55 fastigheter att förvalta och pågående byggnadsverksamhet för att stödja den växande befolkningen i kommunen har Alban Fetahu och hans kollegor på Höörs Fastighet AB sällan en lugn stund. 

Läs mer
Fastighetssystem 3 min

Artificiell intelligens förändrar dialogen i fastighetsbranschen

Det har nog knappast undgått någon att utvecklingen av artificiell intelligens har gjort imponerande framsteg 2023. Forskare och affärsledare vill dra i handbromsen samtidigt som företagen slåss om att vara först med att få ut nya tillämpningar. Tekniken förutspås förändra samhället på samma sätt som internet en gång gjorde men hur påverkar den dagens fastighetsägare?  

Läs mer
Fastighetssystem 2 min

Rekordsnabbt införande när Förbo bytte till Fastighet Uthyrning

Med omkring 6 000 lägenheter fördelade i göteborgsregionen och en bostadskö på hela 127 000 personer är uthyrningen en central del av Förbos verksamhet.

Läs mer
Alban Fetahu
Fastighetssystem 3 min

Enkelhet viktigt när Höörs Fastighets AB valde att bli pilotkunder

Tillväxten är stor i det lilla skånska bysamhället Höör. Med cirka 55 fastigheter att förvalta och pågående byggnadsverksamhet för att stödja den växande befolkningen i kommunen har Alban Fetahu och hans kollegor på Höörs Fastighet AB sällan en lugn stund. 

Läs mer
Fastighetssystem 3 min

Artificiell intelligens förändrar dialogen i fastighetsbranschen

Det har nog knappast undgått någon att utvecklingen av artificiell intelligens har gjort imponerande framsteg 2023. Forskare och affärsledare vill dra i handbromsen samtidigt som företagen slåss om att vara först med att få ut nya tillämpningar. Tekniken förutspås förändra samhället på samma sätt som internet en gång gjorde men hur påverkar den dagens fastighetsägare?  

Läs mer

Vill du veta mer?

Om du har frågor eller vill ha en genomgång av Momentum är du alltid välkommen att höra av dig.