Våra öppna API:er

Vi vill att våra system ska vara öppna och enkla att integrera med. Här hittar du information och länkar till våra webb-API:er för integration mot externa tjänster och applikationer.

Momentum Fastighet API

Momentum Fastighet API är ett webb-API som kan användas av utvecklare för att integrera andra applikationer och tjänster mot fastighetssystemet Momentum Fastighet. API:et stödjer både läsning och skrivning av data.

Till Momentum Fastighet API

Momentum Energi API

Momentum Energi API är ett webb-API som kan användas av utvecklare för att integrera andra applikationer och tjänster mot energiuppföljningssystemet Momentum Energi. API:et stödjer enbart läsning av data.

Till Momentum Energi API

Momentum BI API

Momentum BI API är en webbtjänst som levererar en utvald del av informationen från Momentum BI datalager. API:et är till för utvecklare som vill använda data från fastighetssystemets datalager i andra applikationer. API:et stödjer enbart läsning av data.

Till Momentum BI API

fastAPI

Sveriges Allmännytta är initiativtagare till fastAPI, en branschstandard för kommunikation mellan fastighetssystem och andra digitala produkter för fastighetsmarknaden.

Momentum är certifierade för Fast-API 1.0 och deltar aktivt i utvecklingsarbetet tillsammans med Sveriges Allmännytta. För mer information kring fastAPI hänvisar vi till Sveriges Allmännytta.

Till fastAPI (extern länk)

Vill du komma igång med Momentums API:er?

För tredjepartsleverantörer som vill upprätta ett samarbete, kontakta Gustav Bouvin (Momentum Fastighet/PM Mina Sidor) eller Mattias Liljemid (Momentum BI). För tekniska frågor kring våra API:er hänvisar vi till dev@momentum.se.