22 juni, 2020


Möt Viktoria Björnsson-Spets, projektledare på Momentum

I den här intervjun får vi möta projektledaren Viktoria Björnsson-Spets. Viktoria började hos oss för åtta månader sedan och har sedan dess framgångsrikt drivit ett flertal projekt. Här får du läsa om när hon bland annat delar med sig av sina upplevelser och tankar kring att komma in som ny och vad som motiverar henne i hennes vardag.  

Hej Viktoria,  

Berätta kortfattat om din nuvarande roll  

Absolut. Jag är projektledare på vår leveransavdelning och jobbar med att implementera vårt fastighetssystem hos både befintliga och nya kunder. Jag leder ett av teamen och för min del består det dagliga arbetet till stor del av planering och organisering samt att ha en kontinuerlig dialog med kunden.      

Du har varit med oss nu i åtta månader, hur var det att komma in som ny?  

Det har varit en positiv resaTill att börja med kändes min onboarding genomtänkt, man hade till exempel avsatt gott om tid och resurser för upplärning. Alla som jag på ett eller annat sätt kom i kontakt med var väldigt öppna och välkomnande och det har aldrig varit några problem att få hjälp Detta tycker jag speglar Momentum som organisation – man får ta mycket eget ansvar men det finns alltid bra stöd att få om man behöver det.   

Vad får ditt arbete att kännas meningsfullt?  

Jag har alltid varit intresserad av förbättringsarbete och att effektivisera processer, vilket vi ständigt gör på flera olika sätt. Efter varje avslutat projekt genomför vi en "lessons learned" tillsammans med kunden, det ger oss input som vi internt tar med oss till nästa projekt där vi får chansen att genomföra det än bättre. För mig känns det betydelsefullt att bidra till att också kundens arbetsprocesser kan förbättras genom vår vägledning.  

Vad är den största fördelen med att jobba på Momentum?  

Möjligheten till att vara med och göra skillnad. Vi har korta beslutsled som gör att man har stora möjligheter att få vara med och påverka och det höjer motivationen. Att jag dessutom är omgiven av trevliga kollegor gör att det blir ännu roligare att gå till jobbet varje dag (eller koppla upp sig hemifrån, som vi har gjort under de rådande omständigheterna).

Möjligheten till att vara med och göra skillnad. Vi har korta beslutsled som gör att man har stora möjligheter att få vara med och påverka och det höjer motivationen.

Till sist, vad är ditt råd till andra som funderar  att söka sig till Momentum?   

Om du funderar på att söka dig till Momentum, sluta fundera! Förutom att du jobbat med väldigt trevliga kunder och kollegor så har vi chefer och en ledning som ger alla möjligheter att växa och blomstra.