2 min

Möt Hanna Carlbom - verksamhetskonsult på Momentum

Publicerad 28 jan. 2020
Författare

"På Momentum råder en familjär och inkluderande stämning, där man alltid kan lita på att det finns någon som hjälper till när det behövs. "

Hej Hanna!

Till att börja med, hur ser din nuvarande roll ut?

Jag arbetar som verksamhetskonsult med fokus på uthyrning och kundkommunikation. Det innebär att jag har mycket direktkontakt med våra kunder och ofta är på resande fot. Jag är delaktig tidigt i kundens resa för att leda  konfigurationsmöten och vägleda kunden i hur just deras system kan sättas upp på bästa sätt. Jag håller även utbildningar i systemen, såväl internt som externt.

När jag inte är ute och åker jobbar jag bland annat med att kvalitetssäkra våra kunders system efter uppgraderingar och installationer.

Hur länge har du arbetat på Momentum?

Jag började min anställning på Momentum i juni 2017, så ungefär två och ett halvt år. Innan dess arbetade jag på Salabostäder där jag hade rollen som systemansvarig för Momentums system i över 10 år. Jag hade alltså kontakt med en stor del av Momentums personal redan innan jag blev anställd, vilket fick mig att snabbt bli hemmastadd i min nya roll som verksamhetskonsult.

Det är roligt att få undervisa våra kunder och försöka förenkla deras dagliga arbetsuppgifter. Här har jag stor användning av mina tidigare erfarenheter som kund och användare i systemen.

Beskriv ditt roligaste projekt?

Just nu håller vi på att implementera en helt ny kund. Kunden är driven och engagerad i införandet och stämningen hos kunden är vänskaplig och välkomnande. Man känner sig som en i gänget när man är där och jobbar – nästan som att komma till sin egen arbetsplats!

Ett annat spännande projekt jag varit delaktig i var en betydligt större kund där vi implementerade hela vår lösning, vilket delvis var en ny utmaning för oss. Tack vare ett bra samarbete och en positiv inställning från kunden föll projektet väl ut och vi lärde oss mycket på vägen.

Till sist – vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag får hålla på med något jag tycker är roligt och intressant! Det här jobbet innebär mycket frihet och högt i tak, man får själv planera sin tid och arbetets upplägg – det är värdefullt för mig.

En annan sak jag tycker är kul är utbildningsdelen, det är roligt att få undervisa våra kunder och försöka förenkla deras dagliga arbetsuppgifter. Här har jag stor användning av mina tidigare erfarenheter som kund och användare i systemet.

Sist men inte minst, mina fantastiska kollegor. På Momentum råder en familjär och inkluderande stämning där man alltid kan lita på att det finns någon som hjälper till när det behövs.

Mer från bloggen

Digitalisering 3 min

AI fortsätter accelerera – fastighetsbranschen halkar efter

För drygt ett år sen konstaterade vi att AI stod högt på agendan hos fastighetsägare och att företagen slogs om att vara först med att få ut nya tillämpningar. Nu visar en rapport att fastighetsbranschen halkat efter när det gäller AI-investeringar.

Läs mer
Fastighetssystem 2 min

Rekordsnabbt införande när Förbo bytte till Fastighet Uthyrning

Med omkring 6 000 lägenheter fördelade i göteborgsregionen och en bostadskö på hela 127 000 personer är uthyrningen en central del av Förbos verksamhet.

Läs mer
Alban Fetahu
Fastighetssystem 3 min

Enkelhet viktigt när Höörs Fastighets AB valde att bli pilotkunder

Tillväxten är stor i det lilla skånska bysamhället Höör. Med cirka 55 fastigheter att förvalta och pågående byggnadsverksamhet för att stödja den växande befolkningen i kommunen har Alban Fetahu och hans kollegor på Höörs Fastighet AB sällan en lugn stund. 

Läs mer
Digitalisering 3 min

AI fortsätter accelerera – fastighetsbranschen halkar efter

För drygt ett år sen konstaterade vi att AI stod högt på agendan hos fastighetsägare och att företagen slogs om att vara först med att få ut nya tillämpningar. Nu visar en rapport att fastighetsbranschen halkat efter när det gäller AI-investeringar.

Läs mer
Fastighetssystem 2 min

Rekordsnabbt införande när Förbo bytte till Fastighet Uthyrning

Med omkring 6 000 lägenheter fördelade i göteborgsregionen och en bostadskö på hela 127 000 personer är uthyrningen en central del av Förbos verksamhet.

Läs mer
Alban Fetahu
Fastighetssystem 3 min

Enkelhet viktigt när Höörs Fastighets AB valde att bli pilotkunder

Tillväxten är stor i det lilla skånska bysamhället Höör. Med cirka 55 fastigheter att förvalta och pågående byggnadsverksamhet för att stödja den växande befolkningen i kommunen har Alban Fetahu och hans kollegor på Höörs Fastighet AB sällan en lugn stund. 

Läs mer

Vill du veta mer?

Om du har frågor eller vill ha en genomgång av Momentum är du alltid välkommen att höra av dig.