28 januari, 2020


Möt Hanna Carlbom - verksamhetskonsult på Momentum

Hej Hanna!

Till att börja med, hur ser din nuvarande roll ut?

Jag arbetar som verksamhetskonsult med fokus på uthyrning och kundkommunikation. Det innebär att jag har mycket direktkontakt med våra kunder och ofta är på resande fot. Jag är delaktig tidigt i kundens resa för att leda  konfigurationsmöten och vägleda kunden i hur just deras system kan sättas upp på bästa sätt. Jag håller även utbildningar i systemen, såväl internt som externt.  

När jag inte är ute och åker jobbar jag bland annat med att kvalitetssäkra våra kunders system efter uppgraderingar och installationer.

Hur länge har du arbetat på Momentum?

Jag började min anställning på Momentum i juni 2017, så ungefär två och ett halvt år. Innan dess arbetade jag på Salabostäder där jag hade rollen som systemansvarig för Momentums system i över 10 år. Jag hade alltså kontakt med en stor del av Momentums personal redan innan jag blev anställd, vilket fick mig att snabbt bli hemmastadd i min nya roll som verksamhetskonsult.

Det är roligt att få undervisa våra kunder och försöka förenkla deras dagliga arbetsuppgifter. Här har jag stor användning av mina tidigare erfarenheter som kund och användare i systemen.

Beskriv ditt roligaste projekt?

Just nu håller vi på att implementera en helt ny kund. Kunden är driven och engagerad i införandet och stämningen hos kunden är vänskaplig och välkomnande. Man känner sig som en i gänget när man är där och jobbar - nästan som att komma till sin egen arbetsplats!

Ett annat spännande projekt jag varit delaktig i var en betydligt större kund där vi implementerade hela vår lösning, vilket delvis var en ny utmaning för oss. Tack vare ett bra samarbete och en positiv inställning från kunden föll projektet väl ut och vi lärde oss mycket på vägen.

Till sist - vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag får hålla på med något jag tycker är roligt och intressant! Det här jobbet innebär mycket frihet och högt i tak, man får själv planera sin tid och arbetets upplägg – det är värdefullt för mig.

En annan sak jag tycker är kul är utbildningsdelen, det är roligt att få undervisa våra kunder och försöka förenkla deras dagliga arbetsuppgifter. Här har jag stor användning av mina tidigare erfarenheter som kund och användare i systemet.

Sist men inte minst, mina fantastiska kollegor. På Momentum råder en familjär och inkluderande stämning där man alltid kan lita på att det finns någon som hjälper till när det behövs.