4 juni, 2021


Först ut med nya appen

”Jag for ut direkt och använde appen"

Henrik Enbom, bovärd på Bodenbo, var allra först med att använda Momentum Insamling. Momentum Insamling är den nya appen för avläsning och datainsamling som lanserades i slutet av maj. I vår intervju med honom berättar han om hur det varit att komma igång med appen.

Hej Henrik! Stort grattis till att vara först med att använda Momentum Insamling. Hur känns det att vara den allra första användaren? 

– Haha tack! Det känns bra, jag brukar aldrig vara med om sådana här saker så det känns kul. 

Du jobbar som bovärd hos Bodenbo. Vad gör en bovärd? 

– Jag tar hand om lägenheter och har ett övergripande ansvar för besiktningar, in- och utflytt och att allt blir åtgärdat i olika ärenden. Så egentligen väldigt mycket av det förvaltningsarbete som görs kopplat till våra byggnader.

Hur kan en vanlig dag se ut för dig? 

– Dagarna skiljer sig åt ganska mycket så det kan vara lite allt möjligt som händer. Jag har kontakt med elektriker, rörmokare och andra som hjälper oss att ta hand om byggnaderna. Jag gör även avläsningar av våra mätare och då använder jag appen. 

Använde du vår tidigare version av appen? 

– Ja, jag använde den tidigare appen i ungefär ett år. 

Vad är skillnaden med nya Momentum Insamling? 

– Det är en klar förbättring! Framförallt ser man mätarens status direkt med hjälp av symbolerna och den förklarande texten. Jag tycker att appen har blivit väldigt tydlig nu. Några av mina äldre kollegor tycker även att det är lättare att se i appen på grund av ett större och tydligare gränssnitt. Så vi är alla nöjda! 

 

Så vi är alla nöjda!

Hur gick det att använda appen allra första gången? 

– Jag for ut direkt och använde appen med en gång. Det var busenkelt – alla mätare som man var tilldelad fanns redan i appen i en lättförståelig ordning. Med hjälp av de olika symbolerna kunde man sedan följa vad mätarens status var när man matat in avläsningen. Det var även tydligt när alla mätare var avlästa och då kunde jag lätt skicka in dem för godkännande. 

Och allt fungerade som det skulle? 

– Ja, jag gick och stämde av med min kollega som sitter med huvudprogramvaran och allt hade kommit in som det skulle! 

Vad kul att höra! Då önskar vi dig fortsatt lycka till med appen! 

– Tack så mycket! Det kommer säkert flyta på utan konstigheter tror jag. 

 

Om Momentum Insamling
Momentum Insamling är vår nya app för avläsning med helt nytt gränssnitt och möjligheten att uppdatera mätarinformation direkt i appen. Demovideo och utbildningswebinar för appen går att hitta på Momentum Kontakt.

Vill ni komma igång med nya appen? Kontakta er kundansvariga.

 

Mer om mätvärdesinsamling