Aktuellt från Momentum

Fastighetssystem 2 min

Sävebo tar med sig fastighetssystemet ut på fältet

När Sävebo gick från Xpand till Momentum Fastighet var en önskan att alla i organisationen skulle kunna använda sig av systemet utan att behöva fördjupa sig i avancerade funktioner. Dessutom behövdes ett fastighetssystem som skulle fungera i mobilen. I Sävsjö och det som brukar beskrivas som det småländska höglandet har kommunalägda Sävebo sitt huvudkontor.

Läs mer
Jonathan Frost
Fastighetssystem 3 min

Hyresbostäder först ut att använda GraphQL för integrationer

Med omkring 10 000 lägenheter och 200 anställda är Hyresbostäder i Norrköping en organisation som hanterar en stor mängd data. När de uppgraderade från gamla versionen av fastighetssystemet tidigare i år gick de från att ha en on-premiselösning med direktåtkomst till sin databas, men utan möjligheter till moderna API-alternativ, till en helt molnbaserad miljö.  

Läs mer
Energiuppföljning 2 min

Krav på energieffektivisering av befintliga byggnader skapar nya utmaningar

Tidigare i höst publicerades en reviderad version av energieffektiviseringsdirektivet i EU:s officiella tidning. Publiceringen är sista steget i lagstiftningsprocessen och inleder vad som redan har beskrivits som en ny era för energieffektivitet inom Europeiska Unionen. Men vad har detta för konsekvenser för fastighetsägare? 

Läs mer
Energiuppföljning 3 min

Tuffa klimatmål kräver överblick och kontroll

I en tid när hållbarhet och energieffektivitet står högt på agendan för företag över hela världen har Fortinova Fastigheter, med huvudkontor i Varberg, tagit stora steg mot att arbeta mer klimatsmart. Målet är att minska vattenförbrukning årligen med 1,5 procent fram till 2030, och att minska energiförbrukningen med 2 procent under samma tidsperiod.

Läs mer
Alban Fetahu
Fastighetssystem 3 min

Enkelhet viktigt när Höörs Fastighets AB valde att bli pilotkunder

Tillväxten är stor i det lilla skånska bysamhället Höör. Med cirka 55 fastigheter att förvalta och pågående byggnadsverksamhet för att stödja den växande befolkningen i kommunen har Alban Fetahu och hans kollegor på Höörs Fastighet AB sällan en lugn stund. 

Läs mer
Fastighetssystem 3 min

Artificiell intelligens förändrar dialogen i fastighetsbranschen

Det har nog knappast undgått någon att utvecklingen av artificiell intelligens har gjort imponerande framsteg 2023. Forskare och affärsledare vill dra i handbromsen samtidigt som företagen slåss om att vara först med att få ut nya tillämpningar. Tekniken förutspås förändra samhället på samma sätt som internet en gång gjorde men hur påverkar den dagens fastighetsägare?  

Läs mer

Vill du ha fler
nyhetsuppdateringar?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för det senaste från bloggen, nyheter i våra produkter och kommande events.