Momentum samarbetar med ÅF för att hjälpa kunder energieffektivisera

Programvaruleverantören Momentum erbjuder nischade produkter för bland annat energi- och miljöuppföljning. Nu inleder man ett samarbete med konsultföretaget ÅF för att kunna erbjuda sina kunder ännu bättre möjligheter att spara energi och pengar.

Molnlösningen Momentum RC hjälper organisationer samla in och strukturera uppgifter om energiförbrukning och miljöpåverkan i sina fastigheter. Idag används programvaran av ett hundratal börsföretag, kommuner och fastighetsbolag runt om i Sverige. Från och med i år tar Momentum hjälp av energiexperterna på ÅF för att komplettera sitt erbjudande mot dessa kunder med analys och åtgärdsförslag inom energieffektivisering.

– ÅF:s kompetens inom energieffektivisering är ett utmärkt komplement till vårt ledande uppföljningssystem. Med deras hjälp kan vi erbjuda våra kunder ännu större möjligheter att spara pengar och förbättra sitt miljöarbete, säger Andreas Kahr, affärsområdeschef på Momentum.

Genom automatisk insamling av data, exempelvis från energibolag och undersystem, får Momentums kunder anpassningsbar överblick över sina fastigheters energiförbrukning, miljöpåverkan och tillhörande kostnader. Nu kommer de alltså dessutom erbjudas tilläggstjänster för energieffektivisering med hjälp av ÅF. Kunderna kan välja att låta ÅF analysera statistiken för att identifiera möjliga besparingar och frigörande av kapital, eller gå ett steg längre och beställa detaljerade förslag på konkreta åtgärder.

– Vi på ÅF har lång erfarenhet av att hjälpa kunder att spara pengar och nå ambitiösa miljömål genom energieffektivisering. Ekonomi, energi och miljö är tre tätt sammankopplade faktorer. Vi märker att allt fler ser förtjänsterna med att granska sin energiförbrukning, och ser fram emot att skapa värde tillsammans med Momentum framöver, säger Henrik Fjellgren, sektionschef på ÅF.

Samarbetet inleds i februari 2017.

Datum för informationsmöten/webbinarer om ÅF:s erbjudande till befintliga RC kunder är klockan 14.00 följande datum:

  • 24 februari
  • 31 mars
  • 28 April
  • 26 Maj

Anmälan gör ni till: anmalanrc@momentum.se

Kontakt

Har ni frågor kring RC så är ni hjärtligt välkommen att kontakta mig som Affärsområdeschef.

Andreas Kahr
via mail: andreas.kahr@momentum.se
tel: 070- 621 12 41