10 augusti, 2020


Möt Viktor Kullberg, verksamhetskonsult på Momentum

I det här inlägget får vi möjligheten att höra Viktor Kullbergs tankar om hur det var att komma in som ny på Momentum och vad han gillar bäst med att jobba hos oss. Viktor blev en del av Momentum i november förra året och har idag rollen som verksamhetskonsult. 

Hej Viktor, 

Först och främst, kan du beskriva din nuvarande roll? 

Hej! Idag är jag verksamhetskonsult inom Ekonomisk Förvaltning, vilket innebär att jag arbetar på våra införandeprojekt där vi konfigurerar den ekonomiska sidan av systemet. I det arbetet har jag bland annat kontinuerlig kontakt med våra kunder, framför allt med den del av personalstyrkan som verkar inom ekonomi och avtal. 

Vad ledde till att du hamnade på Momentum? 

Efter min magisterexamen sökte jag mig till bolag med positioner inom ekonomi och IT. Jag drivs mycket av problemlösning och förbättringsarbete och Momentum erbjöd den typen av utmaningar. Processen ifrån att jag sökte till Momentum tills att jag var del av teamet var väldigt smidig och effektiv, vilket skapade en bra känsla till att börja på den här arbetsplatsen. 

Det är högt i tak, man hjälper varandra och det finns inga begränsningar i vem man kan prata med, alla pratar med alla.

Enligt dig, vad är den största fördelen med att jobba på Momentum? 

Att det är en ärlig och öppen arbetsplats. Det är högt i tak, man hjälper varandra och det finns inga begränsningar i vem man kan prata med, alla pratar med alla. Det är dessutom en otroligt utvecklande arbetsplats då det är högt tempo och det händer mycket hela tiden. Det gör att man kontinuerligt utmanas att tänka i nya banor och behöver lösa nya problem.  

Vad får dig att känna inspiration och motivation på jobbet? 

Två saker. Det första är när man har fått möjligheten att förbättra en kunds processer och ser hur glada de blir när det nya systemet snabbar upp annars långdragna processer. Det andra är utmaningen i att lösa knepiga problem. Det kan till exempel vara en kund som har ett unikt önskemål som innebär att man behöver tänka utanför de vanliga ramarna för att kundens önskemål ska bli verklighet. 

Varför skulle du rekommendera Momentum till de som läser den här artikeln och funderar på att söka? 

Sök om du vill arbeta inom en utvecklande och engagerande miljö med härliga kollegor och högt i tak – egenskaper som gör Momentum till en otroligt bra och rolig arbetsplats.