16 mars, 2021


Möt Sofia Gustavsson, verksamhetskonsult på Momentum

I det här inlägget får vi möjligheten att ta del av Sofia Gustavssons tankar kring det mest givande i hennes roll som verksamhetskonsult, vad som motiverar henne i arbetet och det som gör Momentum till en perfekt arbetsplats för henne.

Hej Sofia!  

Berätta gärna lite om dig själv. 

Jag heter Sofia och jobbar som verksamhetskonsult inom ekonomisk förvaltning hos Momentum. Jag är utbildad civilekonom och har även en master inom IT. På fritiden tycker jag om att träna och vara ute i naturen.  

Hur hamnade du hos Momentum?  

Jag känner två personer som jobbar hos Momentum sedan tidigare så jag hade fått höra väldigt mycket gott från dem. Anledningen till att jag tog klivet och ansökte var för att jag ville arbeta på ett mindre företag som är familjärt och där man kommer närmare besluten. Det blev fullträff hos Momentum jag får påverka mitt eget arbete och känner att jag blir hörd, både på projektnivå och företagsnivå. Det är alltid välkommet att ta egna initiativ vilket passar mig väldigt bra. 

Det blev fullträff hos Momentum – jag får påverka mitt eget arbete och känner att jag blir hörd, både på projektnivå och företagsnivå.

Hur länge har du jobbat som verksamhetskonsult?  

Det blir sex månader nu i mars. Jag trivs superbra!  

Vad får du göra i din roll?  

Jag jobbar med implementationsprojekt både för befintliga och nya kunder. Jag håller i utbildningar, konfigurerar och är delaktig i projektet inom den ekonomiska delen av fastighetssystemet. Jag arbetar även med kunder som redan är igång och hjälper till att effektivisera deras arbete.  

Vad motiverar dig i arbetet?  

Det bästa som finns är att höra när kunder har fått hjälp med förbättringar som hjälper dem i deras vardagliga arbete. Det kan vara en kund som är osäker på systemet och så peppar jag och visar hur våra lösningar kommer att kunna förenkla deras arbete. Att sedan få bekräftat att kunden upplever att arbetet går snabbare och inte kräver långa omvägar, det är en riktigt bra känsla!  

Varför tycker du att man ska jobba hos Momentum?  

Om man söker en trevlig och varm arbetsplats där man får stor möjlighet att utvecklas och ta ansvar så är Momentum helt rätt! Jag tycker att det är en väldigt spännande arbetsplats där jag lär mig otroligt mycket varje dag. Även om flera av mina kunder kan ha vissa likheter så är det alltid något som skiljer dem åt, vilket gör att jag hela tiden lär mig nya sätt att hantera olika situationer. Om du söker mycket variation och en öppen arbetskultur så är Momentum ett perfekt ställe att jobba på!