18 september, 2019


Möt Maria Blomberg - projektledare på Momentum

Hej Maria!

Till att börja med, hur ser din nuvarande roll ut?

– Jag är projektledare för införande av vårt fastighetssystem för nya och befintliga kunder. Jag ansvarar för ett team med konsulter och jobbar oftast parallellt med flera projekt i olika faser där min roll är att föra projekten framåt och i mål. Jag ansvarar för den sammanhållande projektledningen som även omfattar kundens projektgrupp. Alltifrån uppstartsfasen till genomförande och avslut.

– Min uppgift är att stötta och följa upp våra konsulter men jag ser också till att kunden fokuserar på rätt saker för att det ska bli ett lyckat projekt. Det innebär många digitala möten, telefonsamtal men också att vara på plats ute hos kund, framför allt i början och slutet av projekten.

Hur länge har du arbetat på Momentum?

– Jag har jobbat nästan precis ett år på Momentum. Jag kom dessförinnan från finansbranschen där jag hade en bred roll inom projektledning och administration.

Beskriv ditt roligaste projekt?

– Mitt senaste införandeprojekt var kul för att kunden var så himla engagerad. De var delaktiga och ville hela tiden lära sig mer vilket gjorde att vi jobbade framåt tillsammans i projektet. Deras systemadministratör lärde sig så mycket att hon till slut nästan kunde mer än jag när det gällde systemet.

Vi ser alltid till att reflektera och ta åt oss av vad vi kan göra bättre nästa gång vilket skapar ett härligt engagemang i gruppen.

Till sist - vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa är att dagarna är varierande eftersom jag jobbar med många olika typer av kunder och projekt parallellt. Jag som projektledare har mycket frihet i hur vi genomför projekten vilket gör att vi ständigt utvecklas som team och vågar testa nya vägar. Vi ser alltid till att reflektera och ta åt oss av vad vi kan göra bättre nästa gång vilket skapar ett härligt engagemang i gruppen. Vi sporrar varandra helt enkelt.

– Vi har också en väldigt bra ”work-life balance” på Momentum. Med högt tempo och utmanande projekt har vi fortfarande tid att ha kul. Vi uppmuntras till en hälsosam balans i vardagen exempelvis genom att vi har möjlighet att träna på arbetstid. Det gör att man känner att man har energi kvar när man kommer hem på kvällen.