Aktuellt från Momentum

Energiuppföljning 3 min

Tuffa klimatmål kräver överblick och kontroll

I en tid när hållbarhet och energieffektivitet står högt på agendan för företag över hela världen har Fortinova Fastigheter, med huvudkontor i Varberg, tagit stora steg mot att arbeta mer klimatsmart. Målet är att minska vattenförbrukning årligen med 1,5 procent fram till 2030, och att minska energiförbrukningen med 2 procent under samma tidsperiod.

Läs mer
Alban Fetahu
Fastighetssystem 3 min

Enkelhet viktigt när Höörs Fastighets AB valde att bli pilotkunder

Tillväxten är stor i det lilla skånska bysamhället Höör. Med cirka 55 fastigheter att förvalta och pågående byggnadsverksamhet för att stödja den växande befolkningen i kommunen har Alban Fetahu och hans kollegor på Höörs Fastighet AB sällan en lugn stund. 

Läs mer
Fastighetssystem 3 min

Artificiell intelligens förändrar dialogen i fastighetsbranschen

Det har nog knappast undgått någon att utvecklingen av artificiell intelligens har gjort imponerande framsteg 2023. Forskare och affärsledare vill dra i handbromsen samtidigt som företagen slåss om att vara först med att få ut nya tillämpningar. Tekniken förutspås förändra samhället på samma sätt som internet en gång gjorde men hur påverkar den dagens fastighetsägare?  

Läs mer
Energiuppföljning 2 min

Gröna hyresavtal – en vinst för fastighetsägare, hyresgäster och miljön

Att göra fastigheter mer hållbara och miljövänliga är inte bara bra för planeten, utan det kan också vara ekonomiskt lönsamt i längden. Ett sätt att bidra till detta är genom att skriva ett grönt hyresavtal för lokaler. 

Läs mer
Digitalisering 2 min

Hyresgäster vill helst kommunicera via sms

En ny rapport visar att hyresgäster i Sverige uppskattar digitala plattformar för kommunikation med fastighetsägaren. Vid felanmälan vill hyresgästen få uppdateringar via kommunikationskanaler som inte kräver någon direkt respons. Endast 1% av alla som svarat uppger att de besöker fastighetsägarens kundcenter. 

Läs mer
Karriär 2 min

Möt Carina – Supportkonsult på Momentum

Med en bakgrund inom systemutveckling var databaser inget nytt för Carina Nordahl när hon började hos oss som supportkonsult 2017.

Läs mer

Vill du ha fler
nyhetsuppdateringar?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för det senaste från bloggen, nyheter i våra produkter och kommande events.